10.07.2025 12:29
10.07.2025 11:33
Pěší zóna ve Smetanových sadech získala novou tvář - FOTKY
09.07.2025 19:23 10.07.2025 11:01
Střet osoby s vlakem zastavil provoz mezi Rokycany a Ejpovicemi
Jednoduchý nakládaný hermelín úplně bez tuku
Máte rádi nakládaný hermelín? A co takhle si naložit svůj vlastní hermelín? Máme pro Vás jednoduchý recept, ale přidat můžete cokoliv. A jak dlouho bude hermelín naložený? To je na Vás...
Ingredience:
1 Camembert či Hermelín
1 malá cibule (nejlepší bílá, pokud seženeme),
1 bobkový list,
1 kulička nového koření,
5 kuliček zeleného pepře,
trochu soli,
2 stroužky česneku,
1 skořici,
1 větší brambora,
převařená a vychlazená voda,
5 polévkových lžic kvasného lihového octa,
3 kávové lžičky krystalového cukru.
Příprava:
Převaříme si čistou vodu (asi dvě a půl deci); necháme vychladnout.
Bílou cibuli pokrájíme na větší kousky.
Ve vodě rozpustíme cukr, přidáme ocet a všechno další koření včetně cibule a jednoho stroužku česneku i špetky soli.
Hermelínový korpus rozkrojíme na čtvrtiny. Vložíme do klasické malé zavařovací láhve, přelijeme nálevem. Uzavřeme. Necháme v chladu nejméně čtyřiadvacet hodin.
Až dostaneme chuť pokrm vyzkoušet, pokusíme se ještě chvíli ovládnout. Dáme bramboru (do osolené vody) vařit; když změkne, vyndáme ji a necháme vychladnout (vychladnutí urychlí důkladné propláchnutí studenou vodou; pokud chceme zvolit tuto variantu, je třeba vodu, v která bramboru vaříme, osolit přiměřeně více).
Bramboru (studenou) oloupeme, nakrájíme na plátky. Jeden stroužek česneku podrtíme s trochou soli a velmi jemně potřeme bramborové plátky. Vyjmeme naložený hermelín, vložíme na dva talířky (porce je míněna pro dvě osoby, ovšem může to spořádat i jednotlivec), obklopíme bramborovými plátky a jemně (či dle chuti) polijme proleženým nálevem.