10.07.2025 12:29
10.07.2025 11:33
Pěší zóna ve Smetanových sadech získala novou tvář - FOTKY
09.07.2025 19:23 10.07.2025 11:01
Střet osoby s vlakem zastavil provoz mezi Rokycany a Ejpovicemi
Jemná pórková polévka
Opravdu skvělým pokrmem je pórková polévka. Ta Vás v těchto dnech nejen zahřeje, ale se sýrem, který můžete přidat Vás i zasytí. Je jemná, zdravá a plná vitamínů.
Ingredience:
1 středně velký pórek
1 mrkev
1 menší petržel
máslo + hladká mouka na jíšku
kostka bujónu
tenké nudle nebo písmenka
Příprava:
Pórek překrojíme podélně a poté krájíme na jemné nudličky. Očištěnou mrkev a petržel nastouháme na jemném struhadle a vše dáme společně vařit do cca 1,5 l vody. Mezitím si připravíme světlejší jíšku a necháme vychladnout.
Když je pórek i zelenina měkká, přidáme kostku bujónu, zahustíme jíškou a provaříme cca 20 minut. Nakonec přidáme jemné nudličky nebo písmenka a je hotovo.
Tato polévka se vyznačuje velmi jemnou zeleninovou chutí a přitom může klidně posloužit i jako dobrá večeře, pokud si k ní přikousnete opečený toast z bílého chleba jen tak na sucho nebo zapečený se sýrem.