Zkusíte na Silvestra namíchat nějaký koktejl?

30.12.2011 12:23

K pořádné silvestrovské oslavě patří také koktejly. Zkusíte i vy nějaký umíchat? QAP vám přináší tipy na ty populární i méně známé koktejly.

Pokud nechcete na silvestrovské oslavě jen popíjet klasické nápoje, zkuste si umíchat nějaký koktejl. QAP vám přináší pár tipů na známé i méně známé mixy.

Chee Chee

V šejkru smícháme 3cl vodky, 6cl ananasového džusu a 3cl kokosového mléka. Ozdobíme ananasovým řezem.

Crush Arrow

V šejkru smícháme 3cm slivovice, 1c, hruškovice, 10cl mléka a 2cl čokoládového sirupu.

Diamond Fizz

V šejkru s ledem promícháme 5cl ginu, 2cm citronové šťávy a 2cm cukrového sirupu. Přes sítko nalijeme do skleničky a dolijeme šampaňským dle chuti.

Mojito

2 cl bílý rum, 2 dl sodovky, 5 kapek limetkového sirupu, 12 lístků čerstvé máty, 1 limetka, lžíce třtinového cukru, kostky ledu dle chuti (tip 5ks)

Limetu nakrájíme na malé kostičky a vložíme do vyšší sklenice. Přidáme lístky máty a třtinový cukr. Stlačíme ke dnu sklenice, dokud se nezačne tvořit šťáva. Zakapeme limetovým sirupem. Přidáme ledovou tříšť, rum a sklenici dolijeme sodovkou. Hladinu koktejlu dozdobíme čerstvou mátou. Pokud je koktejl příliš kyselý, přidáme lžičku cukru.

Cuba libre

4cm bílého rumu, 2dcl coly, limetka a 4 kostky ledu

Limetku opláchneme a rozpůlíme. Jednu půlku nakrájíme na čtvrtiny a druhou odložíme. Do vysoké sklenice vložíme kousky limetky, několik kostek ledu a zalijeme rumem. Z druhé poloviny limetky vymačkáme šťávu a přidáme do sklenice. Zbytek sklenice dolijeme colou. Hotový koktejl Cuba libre podáváme s dvěmi slámkami a míchátkem.

Domácí Baileys

0,5 l rumu, 0,5 l šlehačky, 2 plechovky kondenzovaného mléka

Konzervy kondenzovaného mléka 2 hodiny vaříme ve vodě. Poté vzniklou zkaramelizovanou hmotu rozšleháme společně s tekutou šlehačkou a rumem. Chladíme do druhého dne. Baileys skvěle chutná s ledem ze skleniček s těžkým dnem.

Osvěžující Belini

1dcl sektu, 1 plátek broskve, 1dcl broskvového džusu, 5cm broskvového likéru

Sekt, broskvový likér i broskvový džus vlijeme do šejkru. Pořádně protřepeme i s nadrceným ledem. Belini přelijeme do koktejlové sklenice, ozdobíme plátkem broskve a podáváme.





Tipy na míchané nápoje najdete například zde nebo zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT