10.07.2025 12:29
10.07.2025 11:33
Pěší zóna ve Smetanových sadech získala novou tvář - FOTKY
09.07.2025 19:23 10.07.2025 11:01
Střet osoby s vlakem zastavil provoz mezi Rokycany a Ejpovicemi
Rychlý recept s vůní Indie! Bramborové kari s kuřecím masem je lahůdka
Nestíháte v předvánočním shonu vyvařovat? Tak to je bramborové kari s kuřecím masem přesně tip pro vás! Luxusní lahůdka je hotová za chvíli a rozhodně zachutná...
Na přípravu budete potřebovat:
300g kuřecího masa z prsou nebo stehen
300g brambor
2 větší mrkve
1-2 červené papriky
koření: 2PL kari, 1KL římského kmínu, 1KL mletého koriandru, 2KL garam masala
3 stroužky česneku
čerstvý koriandr nebo petrželka
olej
sůl
Postup přípravy receptu:
Maso, brambory, mrkev a papriku pokrájíme na kostky. Nejprve na oleji orestujeme všechno koření. Když se rozvoní, přidáme maso a orestujeme. Osolíme, vhodíme brambory a mrkev, podlijeme vodou nebo vývarem do výšky směsi, přiklopíme a dusíme 15 minut.
Pak přidáme papriku a posekaný česnek a ještě 5 minut provaříme. Dochutíme a při podávání posypeme čerstvým koriandrem nebo může posypat petrželkou.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V Kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.