10.07.2025 12:29
10.07.2025 11:33
Pěší zóna ve Smetanových sadech získala novou tvář - FOTKY
09.07.2025 19:23 10.07.2025 11:01
Střet osoby s vlakem zastavil provoz mezi Rokycany a Ejpovicemi
S Andreou v kuchyni: Uzená polévka s kroupami
Když se vaří uzené, bývá velmi často na stole tato polévka z jeho vývaru. Kdo by v chladném počasí odolal horké polévce vonící po česneku a majoránce z uzeného vývaru plného krup a brambor.
Na přípravu budete potřebovat:
1,5l vývaru z uzeného
kousek vařeného uzeného masa
3 hrsti krup
1 mrkev
4 brambory
6 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
4 stroužky česneku
majoránka
popř. sůl
Postup přípravy receptu:
Do vývaru dáme vařit na kostičky nakrájenou mrkev, na kostky brambory a koření. Pokud není vývar dostatečně slaný, podle chuti přisolíme. Když je zelenina měkká, přidáme prolisovaný česnek a rozemnutou majoránku, pokrájené maso a ještě 5 minut provaříme. Kroupy vaříme zvlášť v neosolené vodě doměkka, propláchneme je a vložíme do polévky.
foto: Andrea Motlíková