10.07.2025 12:29
10.07.2025 11:33
Pěší zóna ve Smetanových sadech získala novou tvář - FOTKY
09.07.2025 19:23 10.07.2025 11:01
Střet osoby s vlakem zastavil provoz mezi Rokycany a Ejpovicemi
Silvestrovská mňamka: Zelní šneci s uzeným masem (31.12.2015 11:01:00)
Nevíte, co ještě připravit na silvestrovské pohoštění? Zkuste jednoduché zelné šneky, které jsou hotové raz dva...
Ingredience:
- 1x listové těsto
- 200 g uzeného na plátky (cikánky apod.)
- Cca 100 g bílého kysaného zelí
- Trošku strouhaného sýra (může být i brynza nebo balkánský sýr)
- Cca 2 střední cibule
- 1x vejce
- Kmín (nejlépe mletý)
Postup:
Rozložené listové těsto posypeme kmínem, poklademe uzené nakrájené na plátky, posypeme lehce nastrouhaným sýrem, poklademe nakrájené zelí.
V pánvičce si usmažíme cibulku dozlatova (ne úplně dohněda, při pečení se vykukující kousky ještě dopečou). Cibulku poklademe na zelí na těstě.
Vše ještě lehce posolíme, zamotáme do šálu a krájíme šneky o šířce cca 1 cm. Šneky potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na plechu na pečícím papíru pečeme v troubě (horkovzdušná trouba 200°, na horní dolní ohřev stačí péct zhruba 10 minut).
FOTO: QAP.CZ