10.07.2025 12:29
10.07.2025 11:33
Pěší zóna ve Smetanových sadech získala novou tvář - FOTKY
09.07.2025 19:23 10.07.2025 11:01
Střet osoby s vlakem zastavil provoz mezi Rokycany a Ejpovicemi
Lidé si začínají užívat grilovačky
Jarní počasí zlákalo spoustu lidí ke grilování. Ať už opékáte libové kuřecí plátky, speciální klobásky nebo obyčejné špekáčky, vždycky to stojí za to! Pořádnou grilovačku si uspořádali například kamarádi v Horšovském Týně.
Na pořádnou grilovačku pozval své hosty Zdeněk Kirschner, který provozuje restauraci U Nádraží v Horšovském Týně.
"Pečeme asi čtyřicetikilové prase, každý zaplatí 150 korun a může sníst, co se do něj vejde," sdělil Kirschner a se smíchem dodal: "Doufám, že se u toho vypije hodně piva!"
O grilování se staral jeho známý Otakar Matěk. "Čím to vylepšujeme? No, v marinádě je samozřejmě pivo, dále olej, česnek, pepř, paprika a další koření, které ale neprozradím, protože je to má tajná receptura!" smál se Matěk.
Na grilovačku přišlo kolem třiceti hostů a ani ti nedokázali celé prase spořádat a aby se jen nejedlo, krátili si chvíle mezi ochutnáváním vepřového hraním ruských kuželek.