10.07.2025 12:29
10.07.2025 11:33
Pěší zóna ve Smetanových sadech získala novou tvář - FOTKY
09.07.2025 19:23 10.07.2025 11:01
Střet osoby s vlakem zastavil provoz mezi Rokycany a Ejpovicemi
Nádvoří Plzeňského Prazdroje ožilo gastronomickou akcí, k dostání bylo to nejlepší z regionu - FOTKY
Kuchařské show, ochutnávky i doprovodný program si mohli návštěvníci užít na nádvoří Plzeňského Prazdroje v pátek 29. května v rámci akce Chutě Evropského regionu Dunaj-Vltava.
Nádvoří Plzeňského Prazdroje ožilo v pátek 29. května gastronomickou akcí Chutě Evropského regionu Dunaj-Vltava, jejíž součástí byl také 5. ročník Festivalu Regionálních potravin Plzeňského kraje.
Hejtman Václav Šlajs zde slavnostně předal vítězům soutěže o Regionální potravinu Plzeňského kraje ceny.
"Věříme, že právě značka Regionální potravina Plzeňského kraje pomůže výrobcům udržet dobrou cenu a zákazníkům zaručí kvalitní výrobek z Plzeňského kraje," uvedl hejtman Václav Šlajs při předávání cen vítězům soutěže regionálních potravin. Mezi oceněnými byla také Střední škola zemědělská a potravinářská Klatovy, zřizovaná Plzeňským krajem, která získala značku Regionální potravina Plzeňského kraje s výrobkem cukrářským a to Klatovské duo řezy.
V letošním roce se o titul Regionální potravina ucházelo 78 produktů od 31 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly masné výrobky. Vítěz soutěže získává možnost zdarma po dobu čtyř let užívat značku Regionální potravina Plzeňského kraje.
Na své si přišli také malí návštěvníci akce, které bavili Majda z Kouzelné školky a moderátor Petr Vacek zpěvem i tancem. Pro milovníky ochutnávek byly na nádvoří připraveny stánky jednotlivých přátelských regionů Evropského regionu Dunaj – Vltava, který reprezentovaly české, rakouské i německé regiony. Pochlubit se s kuchařským uměním přišli také členové Národního týmu kuchařů Asociace kuchařů a cukrářů České republiky i vítěz soutěže Vaříme to slow, tým Hotelové školy, Plzeň.